2014. augusztus 30., szombat

Second date - avagy bella notte à la Night Vale



Első Carlos/Cecil fickísérlet, ami a végére teljesen kifulladt. :$ Második randi. Füstbement tervek.
Rajz innen, mert cuki (főleg a folytatása :D). ^^
(Csendben azért megjegyzem, hogy Carlosomat, bármennyire is nem akartam, azt hiszem, eléggé befolyásolta az a pár fic, amit olvastam róluk -  főleg ez itt. :( Tanulság: nem olvasunk többet, míg nincsenek "kész" százszázalékig a saját fiúim... ^^")




Carlos a második randijukat gondosan megtervezte. Tulajdonképpen egy tucat tervet gyártott, statisztikákat vizsgált, függvényeket rajzolt és valószínűséget számított, ezek alapján számba vette az összes lehetséges randihelyet és programot a városban, aztán kihúzott közülük mindent, ami tilos, életveszélyes vagy szimplán csak nem ajánlatos. Úgy félperces fejvakarás erejéig hümmögött a megüresedett lista felett, végül újabb modell alapján újraértelmezte az utolsó kategóriát, kockázat szerint négy csoportra osztotta, halmazokba rendezte, és miután meggyőzte magát, hogy a kutyasétáltató sarkán az életükért futni vagy Big Rico egy félreeső asztala alatt halálfélelemben kucorogni még belefér a romantikus randevú és egészséges adrenalinlöket fogalmába, maradt pontosan hét lehetséges opció, ahová a második randijukon mehettek volna.

A második randijukon nem mentek sehová.

Az úgy volt, hogy Carlos, miután az álmatlanul végigforgolódott éjszakákon tudóshoz illőn gondolkodott, és csak magára hagyatkozott, rémálmaiban pedig kísérleteket végzett a fákon, egyik reggel, mikor a nap még nem kelt fel, holott már bőven ideje lett volna – döntött. Ezt követően aztán, faltól falig lopózva, árnytól árnyig (ugyanaz az árny volt. mozgott. őt követte.) suhanva beosont, és átvizsgálta a terepet, és mivel csak a – levegő páratartalmát figyelembe véve nagyjából két-három hónapja nyugalmazott – jegyszedőt, továbbá egy nyálkás, rózsaszínes húscaf… valamin nyammogó popcorn dobozt talált, és a szeizmográf sem jelzett a szokásosnál szilajabb földmozgást a rezzenéstelenül feszülő csendben, Carlos arra az eredményre jutott, hogy a második randi tökéletes helyszíne a mozi lesz. 

Egyértelműen a mozi mellett szólt továbbá, hogy… szóval hogy filmnézés közben nem kell, nos – megszólalni. Csak nézné Cecil profilját, az orra ívét, a szeme csillogását és az ajkait, azokat az ajkakat, melyek közül előszökik a hang, az a hang, az a borzongató csoda, a hang, ami régen azt mondta, „tökéletes és gyönyörű Carlos”, ami ma már azt mondja: „Carlos és én”, és… És fél szemmel nézné persze a filmet is, oda-oda sandítva, hogy mégiscsak legyen valami fogalma, ha Cecil később netán beszélgetni szeretne róla. Persze a legjobb az lenne, ha Cecil beszélne róla. Igen, Cecil majd beszél, Cecil majd duruzsol, ő pedig bólogat és hümmög, egyetértőn vagy rosszallón, mikor hogy…

A mozi ellen szólt, hogy mikor felhívta Cecilt, méghozzá személyes okokból, egyúttal pedig a javaslatát is felvetette, Cecil némileg riadtan, de amúgy abszolút természetességgel közölte, hogy neki szüksége van mind a két veséjére. És a nyelvére is. A nyelvére főleg. Carlos úgy döntött, nem firtatja. Cecil viszont rögtön felajánlotta, hogy esetleg átjöhetne hozzá, és megnézhetnének otthon egy filmet – szóval Carlos, másnap este, anélkül, hogy a leghalványabb emléke is lett volna arról, mikor és hogyan mondott igent a meghívásra, vagy mikor és hogyan telt el azóta egy teljes nap, egyszer csak ott állt. 

Szóval ott állt, kezében egy spagettivel teli Tupper tál (valamiért úgy gondolta, illendő volna, ha ő főzne az alkalomra – mindenesetre szörnyen hülyén festhetett azzal a neonnarancs műanyag bödönnel a kezében), állt, és csak állt a lépcsőház közepén, pár lépésnyire Cecil otthonától és benne Ceciltől, harmadik emelet kilences ajtó, az ajtón a név: Cecil Palmer (meg még valami, ismeretlen rúnákkal az ajtófélfába róva), vagyis kétségtelen, hogy Cecil otthona volt – Cecil pedig minden bizonnyal otthon volt. Cecil olyannyira otthon volt, hogy mikor Carlos úgy döntött, talán inkább mégis bölcsebb volna, ha most azonnal lerohanna a lépcsőn, bevágódna a kocsijába, és élete hátralévő részében szakszerűen átkozná magát – akkor kinyílt az ajtó, és akkor ott volt Cecil. 

Cecil. 

Nem tunikában és nem szőrmenadrágban, nem, egyszerű farmerben és ingben (a felső pár gomb nyitva) és mezítláb – és Cecil akkor, hirtelen, ijesztően valódi volt. Az egész helyzet ijesztően valódi volt, ahogy Cecil kézen fogta és beinvitálta, ahogy sietve bezárta mögötte az ajtót, és ráfordította a zárat, egyszer, négyszer, hétszer, ahogy ellenőrizte még kétszer, ahogy lehuppantak aztán egymás mellé a kanapéra, ahogy a combjuk összeért, és ahogy olyan filmek között kezdtek el keresgélni, amik közül Carlos egyet sem ismert, és amiket talán le sem forgattak soha.

A második randijukon nem néztek filmet.

A fények hibája volt, amik egyszer csak kialudtak. Carlos először a biztosítékra tippelt, majd mikor afelé a koromfekete, tapintható és lomhán hömpölygő sötétség felé pillantott, amerre nagyjából az ablakot sejtette, egyszerű áramszünetre gyanakodott. Cecil könyörgött, hogy ne gyanakodjon semmire.

Cecil akkor gyertyákat és mécseseket keresett elő, úgyhogy a vacsorát gyertyafényben és az odakint zakatoló helikopterek zenei aláfestésében költötték el, méghozzá a kanapén, pokrócba tekeredve. Cecil szerint a sivatagi éjszakák hűvösek. Carlos szerint az inkább a felhőzet hiányából fakadóan szabadon áramló légtömegekből, nem pedig a hörgő-szörcsögő, éhes szájként tátongó hűtő felől ered, de inkább hallgatott. 

Tulajdonképpen nagyon is jó volt így, a kanapén összebújva, közös pokróc alatt, Cecil balkezes volt, így a könyökük folyton összeütközött, olyankor összevigyorogtak, Cecil mosolya pedig olyan volt, olyan… olyan, hogy Carlos karján a libabőr futkározott tőle – és még valami más is, valami forróbb is végigbizsergett az egész testén, a gyomrából kiindulva kiszárította a torkát, és vágyakozón tódult az ágyéka felé. Az igazság az, hogy Cecil mosolya egészen furcsa volt. Az igazság az, hogy Carlos egészen szerelmes volt Cecil mosolyába. Cecil mindenébe.

 Gépiesen nyúlt villájával a közös tányérba (ami történetesen a szállításra használt Tupper edény volt, Cecil ugyanis úgy volt vele, hogy ha nem baj, pár napig még nem szívesen nyitná ki a konyhaszekrényt – ami mellesleg ragasztószalaggal volt vastagon körbetekerve, a réseken pedig valami ismeretlen, zöld váladék gennyedzett elő, amit Carlos nagyon szeretett volna tudományos szempontból megvizsgálni, és elvégezni rajta pár kísérletet – de ellenállt a kísértésnek. Egészen másnap reggelig.). Szóval a villa: gépiesen tette a tányérba, tészta felteker, villa felemel, tészta a szájban, rág, rág, rág – és akkor egyszer csak ott volt Cecil arca. Orra. Szája. Utóbbi a száján. A tészta másik végével az ajkai között.   

És csókolóztak.

Cecil az ölében, az ujjai a hajában, a neve az ajkán (gyönyörű Carlos, drága Carlos, én Carlosom), Cecil hangja zsongott és zengett a csendben, a teste ringott a karjaiban, a lélegzete zihált, és Carlos átfogta a derekát, a hátára döntötte és maga alá húzta a keskeny kanapén, Cecil pedig kuncogott, a foga villant, a szeme izzott, ahogy lábait a csípője köré fonva, a hajába markolva magához szorította, és Carlos legszívesebben örökre így maradt volna, örökre itt maradt volna.

Carlos korábban megfogadta, hogy nem marad itt éjszakára. 

És hogy a második randijukon semmiképp sem alszanak együtt. És hogy más tevékenységgel sem töltik együtt az éjszakát – semmi olyannal, amiben szerepe lenne az ágynak és hiányos ruházatnak. Carlosnak ugyanis megvoltak az elméletei a komoly kapcsolatokról – bár sosem volt komoly kapcsolata – , a komoly kapcsolatok alapszabálya pedig az, hogy lassan és biztosan kell haladni. Pár romantikus randi, pár elbarmolt, kísérletezzünk a fákon randi, aztán pár rohanjunk együtt az életünkért randi, Carlos elképzelte, megtervezte, közben persze elcsattan pár csók, mert jó, hogy vagy Cecil, jó hogy élsz, Cecil – de semmi több. Egyelőre. Lényeg, hogy a második randijukon semmiképp sem alszanak együtt. 

A második randijukon együtt aludtak.

Carlos, miután eltolta az egész randit magától Cecilt úgy két teljes centiméterre – a kezét persze az arcán, nyakán felejtette –, olyan röpke három perc húsz másodperc leforgása alatt kinyögött valami olyasmit, hogy talán jobb lenne talán ha ő talán neki most mennie kéne. Cecil erre látványosan elszontyolodott, majd még látványosabban megriadt, végül pedig leroskadt elé a földre, és a kezeit a kezébe véve könyörgött neki, hogy ne menjen:

- Nem, nem érted… - nyöszörögte, és akarva-akaratlanul az ablak felé biccentett. – Most tényleg nem kéne elmenned….

Így történt, hogy Carlos maradt éjszakára. 

Cecil kinyitotta a kanapét (Carlos megtudta, hogy Night Vale-ben az egy főre jutó megengedett szobaszám egy – kivétel ez alól a helyi milliárdos, Marcus Vanston –, mire Cecil mintegy mellékesen megjegyezte, hogy ha együtt élnének, két szobájuk is lehetne. Így történt, hogy három és fél héttel később két szobájuk volt.), előszedte az ágyneműt, és illendőn, de némi sértett éllel a hangjában megérdeklődte, hogy Carlos szeretne-e saját takarót. Carlos valamiért automatikusan rávágta, hogy nem. Cecil elvigyorodott. (Sosem lesz külön takarójuk.) 

Cecil aztán figyelmeztette, hogy óvatosan a zuhanyrózsával, közben pedig pólót és kényelmes nadrágot keresett neki az alváshoz (bár a laborköpenyhez ragaszkodott…). A póló persze szűk volt vállban – Carlos némi hezitálás és feszengés után levette. Cecil szemérmetlenül végigmérte, elismerőn megnyalta ajkát, és rávigyorgott. Carlos némi zavarral viszonozta a vigyort, aztán gyorsan bebújt az ágyba, szakszerűen nyakig húzta magán a takarót, Cecil pedig szakszerűen hozzábújt: a fejét a karjára fektette, az ujjaikat Carlos mellkasán összefűzte, jéghideg lábát az övéhez préselte – Carlos a lábszárai közé fogta, hogy megmelengesse. Cecil kuncogott. Cecil gyönyörű volt. Cecilnek Cecil illata volt. Carlos pedig – kívánta. Mindenestül és mindennél jobban, most és itt és azonnal. 

Gyorsan elkapta a fejét, és zavartan köhintett:

- Hát… akkor most… izé

- Igen? – Cecil felragyogott. Szó szerint. Valami szikrázott körülötte, talán maga a lénye, talán valami más, Carlos mindenesetre szájtátva figyelte, egészen lenyűgözve, egészen szerelmesen. Magához húzta, végigsimított a karján, a hajába túrt – aztán észbe kapott:

- Izé. – Megint köhintett. – Hát akkor… Jó éjszakát.

Hosszú csend. 

Kínos csend.

Cecil ködös tekintettel pislogott fel rá, előbb csak csodálkozva, majd értetlenkedve, aztán csalódottan, végül már megszégyenülten sütötte le a szemét, és húzódott arrébb. Carlos sejtette, hogy valamit most mondania kéne. Leginkább valami olyasmit, hogy „ne értsd félre, Cecil, kívánlak Cecil, szeretlek Cecil, szerelmes vagyok beléd Cecil, te vagy a mindenem Cecil, veled akarom leélni az életem, Cecil, gyere hozzám, Cecil” – helyette az álla alá nyúlva szájon csókolta, hosszan, lágyan, édesen. A végén összemosolyogtak. Nem kellettek szavak.

Cecil aztán nyomott még egy cuppanós puszit az arcára, Carlos válaszul még egyet a szájára meg egyet az orrára, majd elégedett szusszantással a karjaiba zárta. Cecil otthonosan törleszkedett az ölelésébe:

– Jó éjszakát, Carlos - búgta. - Jó éjszakát.

(Cecil pontosan úgy mondta azt, hogy „jó éjszakát”, pontosan ugyanazzal a hangsúllyal, mint a rádióban, mint mikor Carlos először hallotta, mikor azt mondta, hogy „Készüljünk egy újabb tiszta éjszakára és szép estére itt Night Vale-ben. Remélem, mindnyájatok mellett van valaki, akivel átaludhatjátok. Vagy, legalább, emlékeztek arra, mikor még megtehettétek… Jó éjszakát, hallgatók. Jó éjszakát.”* Déjà vu -- volt. Akkor. Talán már akkor is tudta… Carloson újfent végigbizsergett valami kellemesen és izgalmasan borzongató, amit Cecil is megérzett talán, mert felnyúlt, és megsimogatta az arcát. Ismerős volt a mozdulat. Egyszerre minden olyan nagyon, olyan kísértetiesen nagyon ismerős volt – és Carlos, életében először, nem akarta megfejteni az okát.)

Talán percekig, talán órákig bámulták még egymást a sötétben, szavak nélkül, csillogó szemekkel és cinkos kis vigyorral, mielőtt (másodpercre pontosan egy óra egy perckor) elnyomta őket az álom. Egyszerre. Hirtelen. Varázsütésre. Vagy valamilyen más ütésre.

Mikor felriadt, Carlos három dolgot tudott biztosan: az egyik, hogy tíz percnél aligha aludt tovább (ami Night Vale-ben akár egy hét is lehetett), a másik, hogy Cecil ágyában fekszik (ótemagasságos, Cecil ágyában fekszik), és Cecil (hús-vér Cecil, nem az eddigi, korhatáros álombeli Cecil) ott van mellette – és a harmadik, hogy Cecillel valami nagyon nincs rendben.

Hogy Cecil, a közelében mindig vidám, mindig vigyorgó Cecil most magzatpózba húzta magát, zaklatottan motyog álmában, és valami egészen kitekeredett pózban, kétségbeesetten szorítja magához a karját (és Carlos biztosra vette, hogy Cecil sokáig valami plüssel aludt. Még biztosabb volt abban, hogy irigyli azt a mackót. A mackót, amiről később kiderült, hogy tulajdonképpen egy krokodil volt – valódi, éles fogakkal és lilán villogó szemekkel.). Carlos a fülébe duruzsolva, szabad kezével az arcát cirógatva ébresztgetni próbálta – mire Cecil teste ijesztően elernyedt a karjaiban. A következő pillanatban aztán felszűkölt, újult erővel, hörögve, zokogva, fuldokolva kapott a nyakához, mintha láthatatlan csápokat próbálna lefejteni onnan, Carlos rémülten tapogatni kezdte maguk körül a levegőt, de csak az ürességet érintette, úgyhogy végül inkább csak megragadta a kezét, jéghideg volt és nyirkos, a tenyerébe zárta, majd magához húzta Cecilt, védelmezőn átölelte, csitítón homlokon csókolta. Carlosnak akkor eszébe jutott egy dal: egy egyszerű kis dallam és becéző spanyol szavak, egy dal, amit még a nagymamája dúdolt neki gyerekkorában, azokon az éjszakákon, mikor Carlos még naivan elhitte, hogy a mennydörgés nem érte jön, hogy az árny a falon nem ragadhatja magával, hogy az ágy alatt nem laknak szörnyetegek… Ringató dallam és simogató szavak – és ahogy egykor ő, most Cecil is megnyugodott.

Cecil másnap reggel azt mondta, nem emlékszik semmire. Cecil másnap reggel, Carlos laborköpenyében, a konyhaszekrény-kísérlet lelkes asszisztenseként, azt a dalt dúdolta.     




--------

*Ehhem, ez ez akart volna lenni, az első adás végéről: „Settling in to be another clear night and pretty evening here in Night Vale. I hope all of you out there have someone to sleep through it with. Or, at least, good memories of when you did.

Goodnight, listeners. Goodnight.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése: